Productlancering voor B2B markten

Hoe verkoop je innovaties en vernieuwing succesvol aan industriële klanten?

Ongeveer 1/3 van alle innovaties en vernieuwingen bereikt het beoogde succes. Dat is niet veel. Hoe krijg je (technische) innovaties nou wel succesvol verkocht? In veel gevallen moet ook de verkoopaanpak worden vernieuwd en moet het salesteam zich daarmee vertrouwd maken: van behoefte bepaling tot aanbieding / offerte, argumentatie, pijplijn management etc.
En dat is precies wat arckus doet: B2B verkoopteams met dergelijke innovaties succesvol te maken. Met behulp van:

Een duidelijk en krachtig groeiprogramma

Een senior aanpak, maar wel met jeugdige enthousiasme

Zakenman bereidt productlancering voor


Lees meer over productlanceringen

 

Ik ben Marc Kol, eigenaar van arckus. Klanten, teams en prestatie aan elkaar verbinden is mijn passie. Met mijn senior ervaring en jeugdig enthousiasme, ben ik al meer dan 20 jaar verantwoordelijk om commerciële verbeterprojecten te leiden voor grote en kleine, nationale en internationale klanten. Mijn missie is om een schat aan verbeter ervaring toegankelijk te maken voor het MKB.

Marc Kol (interim)

Commercieel Directeur –
Senior sales trainer en coach

Marc functionerend als Interim Sales Management

Succesvolle productlanceringen gaan hand in hand met een goed verkoopplan 

Een lancering van een nieuw product voor de B2B markt vereist een duidelijk verkoopplan en een slimme verkoopstrategie. Op deze manier geeft u uw verkoopteam stevige handvatten voor de verkoop van het nieuwe product.

Een productlancering is uiteraard al een mijlpaal op zich. Maar om deze echt succesvol te maken is het noodzakelijk dat de verbeteringen die het product met zich meebrengen de kosten en risico’s overstijgen. In een goed gesprek vertel ik u hoe dit te realiseren samen met uw verkoopteam. 

Heeft u behoefte aan gedegen verkoopadvies over uw productlancering? 

Vraag dan direct een adviesgesprek met mij aan! Ik denk graag met u mee over de lancering van het product dat u op de B2B markt wilt gaat brengen. Middels een goed gesprek gaan we kritisch kijken naar uw huidige verkoopaanpak. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden tot verbeteringen. 

Marc Kol (interim)

Commercieel Directeur –
Senior sales trainer en coach

Een plan op maat voor jouw B2B salesteam?

Realiseer eindelijk je ambities en strategie!

Het Verkoopfit 5 actieplan is op maat voor jou, je team en je bedrijf gemaakt. Het levert je snel en gedegen informatie, zodat je de juiste beslissingen voor je team en je verkoopaanpak kunt nemen.

Daag je B2B salesteam uit en help ze winnen

Sales cirkel

Tijdelijk B2B verkoopmanagement begint bij jou, je team en klanten en de commerciële strategie die je hebt opgesteld. Daaruit kies je de voor jou en jouw salesteam belangrijkste commerciële uitdaging. arckus daagt je ook in deze fase graag uit . Het arckus programma stelt vervolgens op tijdelijke basis die uitdaging centraal en betrekt je team op een bewezen praktische en effectieve manier bij de nodige verandering. Met je salesteam worden afspraken gemaakt over de verkoop aanpak die nodig. Daarna bereid ik je team voor op het uitvoeren van die aanpak. In de opvolgende campagne fase begeleidt arckus je team en stuurt bij zoals nodig. Je wordt uiteraard steeds betrokken én op de hoogte gehouden. 

Zo help je jouw team met maatwerk, waarvan het resultaat zichtbaar en meetbaar is.

Een mix van ervaring:

verkoopleiderschap, verkoop processen ontwikkelen, sales consulting, verkooptraining en verkoopcoaching.

Verkoopleiderschap is nodig om een B2B salesteam mee te nemen in die éne specifieke verkoopambitie. Maar het is verstandig om het team uit te dagen zelf het nodige verkoopproces vorm te geven. Natuurlijk spelen in het hele proces de ervaringen van arckus met verkoopcoaching en verkooptraining een rol. Maar de echte waarde van verkoopcoaching en salestraining komt pas tot recht nadat het verkoopproces is aangepast aan de uitdagingen van concurrentie en steeds professionelere inkoop bij klanten. De senior ervaring én het jeugdig enthousiasme van arckus bieden de perfecte mix om jouw te salesteam te verbinden aan je klanten en ambities.

1. Een duidelijk en doelgericht stappenplan

Start Team + transformatie  Campagne voering & begeleiding Resultaat & bijsturen

2. Een aanpak gebaseerd op de belangrijkste componenten voor groei

De aansluiting tussen behoefte en aanbod waarde, marge en prijs  uitstekende verkoop

3. Het verbinden van uw team aan klanten en prestaties