Verkoopplan

Hoe stel je deze op en hoe zorgt dit plan voor meer succes van jouw verkoopteam?

arckus vertelt je  er alles over!

Een verkoopplan (of sales plan) is een onmisbaar element van jouw verkoopstrategie. Maar waar begin je?

Als jouw verkoopteam echt stappen wil gaan maken, is het belangrijk om eerst stil te staan bij de markt waarin jullie zich bevinden. Wat gebeurt er? Wat doen concurrenten en hoe kun je het beste reageren op veranderingen? Dit alles moet in een verkoopplan beschreven worden. Denk aan:

Welke richting draaien mijn concurrenten op?

Wat zie ik gebeuren in de markt? En zijn dit kansen of bedreigingen?

Hoe zouden we ons product commercieel gezien nóg succesvoller kunnen krijgen?

Hoe verkopen we op termijn effectiever?

Met behulp van arckus’ eigen verkoopplan, genaamd Verkoopfit 5 Actieplan, gaat jouw verkoopteam meer succes boeken. Door speciaal aandacht te geven aan de top 5 verkoop prioriteiten, verbeter je jouw sales effectiviteit. Nieuwsgierig naar het Verkoopfit 5 Actieplan? Klik dan verder.

Ik ben Marc Kol, eigenaar van arckus. Klanten, teams en prestatie aan elkaar verbinden is mijn passie. Met mijn senior ervaring en jeugdig enthousiasme, ben ik al meer dan 20 jaar verantwoordelijk om commerciële verbeterprojecten te leiden voor grote en kleine, nationale en internationale klanten. Mijn missie is om een schat aan verbeter ervaring toegankelijk te maken voor het MKB.

Marc Kol (interim)

Commercieel Directeur –
Senior sales trainer en coach

Marc functionerend als Interim Sales Management

Verbetering van uw bestaande verkoopplan, dat wil jij toch ook?

Succes begint met een goed plan. Iedere keer weer. Een goed uitgedokterd en doordacht verkoopplan zet namelijk de maatstaf voor jouw hele verkoopteam. En dat heb je nodig, want de concurrentie binnen de meeste markten is al enorm.

Met een sales plan schep je ook duidelijkheid en een visie voor de toekomst. Het beantwoordt vragen die jouw sales medewerkers wellicht al voor langere tijd hebben. En het zet aan tot verbetering van jouw verkoopaanpak!

Kies voor hét verkoopplan van arckus, ons Verkoopfit 5 Actieplan!

Wat levert een verkoopplan op?

Duidelijkheid, visie en een gezonde strategie. Zomaar eens wat termen die tot in de puntjes beschreven worden in een verkoopplan. Denk ook aan het volgende:

Een verkoopstrategie dat beter wordt vertaalt naar een verkoopaanpak

Een hechtere verbinding tussen salesteam, klant en ambitie

Gemotiveerd verkooppersoneel die weet wat er van hen wordt verwacht

Meer grip op jouw team, groeiprocessen en prijsvorming

Op zoek naar een betere verkoopplan?

Laten we dan eens een kopje koffie drinken met elkaar. Ik leg je graag uit hoe arckus werkt en in wat voor specifieke onderdelen ik jou en jouw verkoopteam verder kan helpen. Samen gaan we voor meer succes in sales!

Marc Kol (interim)

Commercieel Directeur –
Senior sales trainer en coach