Interim Sales Management

Haar meer uit uw B2B verkoopteam door u te richten op één specifieke ambitie

Met een sales interim manager kun je direct twee vliegen in een klap slaan.

Arckus biedt ook Interim Sales Management aan dat specifiek gericht is op één van de ambities waar uw team in de praktijk niet voldoende aan toekomt. Dit kunnen alledaagse ambities zijn, zoals:

Het introduceren van nieuwe producten of diensten

Het vergroten van de omzet bij een specifieke doelgroep

Het verbeteren van de klantenbasis

Het verbeteren van marges / winstgevendheid

Met onze werkwijze krijgt uw salesteam meer focus én wordt er een verkoopaanpak ontwikkeld dat past bij de uitdaging, klant- en concurrentie situatie.

Marc Kol, Sales Interim Manager

Ik ben Marc Kol, eigenaar van arckus. Klanten, teams en prestatie aan elkaar verbinden is mijn passie. Met mijn senior ervaring en jeugdig enthousiasme, ben ik al meer dan 20 jaar verantwoordelijk om commerciële verbeterprojecten te leiden voor grote en kleine, nationale en internationale klanten. Mijn missie is om een schat aan verbeter ervaring toegankelijk te maken voor het MKB.

Marc Kol (interim)

Commercieel Directeur –
Senior sales trainer en coach

Marc functionerend als Interim Sales Management

Interim Sales Management dat erop gericht is om één ambitie van het team te verbeteren

Waarom is Interim Sales Management hiervoor een goede oplossing? Dat komt omdat in veel gevallen die ambities boven op het bedienen van de bestaande klantenbasis komen. En dat terwijl uw salesteam, van verkoopleider en accountmanagers tot aan sales managers en vaak ook binnendienst, daar meestal al de handen aan vol heeft.

Vaak wordt het realiseren van die extra ambities er dan een ‘beetje bij gedaan’. Of vindt de verkoop op ‘dezelfde manier plaats’ als men al gewend is. In beide gevallen schiet het realiseren van uw ambities er dan vaak bij in.

Sla twee vliegen in één klap:

  1. Uw salesteam krijgt extra focus op die specifieke ambitie, waardoor ze er meer mee bereiken, terwijl de ‘gewone’ gang van zaken ‘gewoon’ doorgaat.
  2. Uw salesteam ontwikkelt een verkoopaanpak die past bij die uitdaging, gelet op de klanten situatie, de concurrentie situatie, het aanbod dat u wilt doen etc. En de Interim Sales Manager zorgt er ook voor dat die aanpak echt wordt uitgevoerd en leidt tot het beoogde resultaat. Zo ontwikkelt u dus tegelijk de verkoop professionaliteit van uw team.

De strategie van Interim Sales Management

Wat doet een Interim Sales Manager dan waardoor die twee vliegen strategie werkt? Nadat de ambitie is uitgesproken, zal hij of zij zich snel verdiepen in uw specifieke situatie: de ambities, de kwaliteiten van uw verkoopaanpak en salesteam. Bij arckus wordt hiervoor ook de methode van het ‘Verkoopfit 5 Actieplan’ gebruikt.

Op basis hiervan wordt de sturing van het salesteam gestart. In die samenwerking wordt meestal ook getraind worden en gecoacht om steeds op het plan van aanpak bij te sturen en met elkaar te leren, verbeteren en resultaat te boeken. Samengevat ziet deze werkwijze er als volgt uit:

Bepalen verkoopplan

Door zich te verdiepen in uw situatie, stelt de Interim Sales Manager een verkoopplan op die past bij de klant- en concurrentiesituatie én bij het salesteam. Passen de behoeften van de klant goed bij uw aanbod? 

Salestraining en coaching

Dit nieuwe verkoopplan wordt een richtlijn voor de dagelijkse praktijk. Met het team worden er afspraken gemaakt en er wordt salestraining ingezet om ervoor te zorgen dat het salesteam zich vertrouwd voelt met de nieuwe aanpak.

Bijsturing

De Interim Sales Manager zorgt ervoor dat de nieuwe verkoopmethode in de markt goed gemonitord wordt en dat het sales team leert van de ervaringen. Op basis hiervan wordt er bijgestuurd waar nodig. Wat werkt goed en wat draagt juist nog niet bij aan kwaliteit?

Weten of Interim Sales Management voor uw ambitie een goede oplossing is?

Beschouw de Interim Sales Manager als een loods die u door onbekende vaargebieden leidt. Uw eigen Sales Manager is verantwoordelijk voor de hele route, de Interim Sales Manager leidt voor die specifieke situatie en ambitie. Maak gemakkelijk een oriënterende afspraak aan via onderstaande knop!

Marc Kol (interim)

Commercieel Directeur –
Senior sales trainer en coach